Vinete evantai
Vinete evantai cu rosii, ardei, ceapa, sunca si cascaval, la cuptor. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere
Iei 300 dramuri faina masurata cu litra si indesata, o oparesti cu doua litre si jumatate lapte clocotit si o freci cu polonicul pana se mai racoreste; apoi pui intr-o oala 12 oua intregi si 27 galbanusuri, le
bati pana se fac spume si le strecori; iei doua litre faina, pui in plamadeala impreuna cu 50 dramuri drojdii bune; incepi a le freca in palme bine jumatate de ceas, apoi le coperi cald si le lasi sa dospasca; dupa ce dospesc bine pui 5 litre indesate de faina, le apuci iar la frecat in palme, le pui si cate oua au ramas si o litra lapte si le freci un ceas; la jumatate de ceas le pui o ceasca de unt clocotit (de va fi untul de vaca, o ceasca si jumatate), si cand se apropie de ceas, doua ceste de zahar pisat si coaja de alamaie; apoi le coperi, le lasi iara sa dospeasca bine; pe urma ungi calupurile
cu unt, le presari cu posmag, ungi mainile cu unt, iei aluatul si-l pui in calupuri pe jumatate si iar le lasi pana se umplu calupurile, apoi le dai in cuptoriu; cuptoriul sa fie putin mai tare decat de
cozonaci.
* dram - unitate de masura pentru greutati, egala (in Moldova) cu aproximativ 3 grame; bucatica, farama;
* litra - unitate de masura pentru greutati, egala cu 100 dramuri;
* calup - tipar; forma in care de regula se coc placintele;
* posmag - pesmet.
Citeste si:
Fii primul care comenteaza asta.