Mancare de gutui
Gutui gatite in sos caramel. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere
La jumatate oca de faina pui un galbenus de ou si unul intreg, si apa calda cat socotesti ca trebuie; si apoi, dupa ce se odihneste, intinzi aluatul mai suptire cat se poate, si lasandu-l putin sa se raceasca sa-l stropesti cu o lingura de unt cu ciocolata (doua bucatele rase); iei 40 dramuri de migdale pisate si 15 dramuri zahar, si amestecandu-le la un loc, presari aluatul; si apoi stropesti aluatul
cu cinci linguri de slifca; si puind slifca de un palmac in calup, invalesti invartita si o pui inuntru; pui jaratic dedesupt si deasupra si o lasa sa scada.
* oca - unitate de masura pentru greutati, egala (in Moldova) cu 1,291 kg, sau de capacitate, egala cu 1,288 litri.
* invartita - rulada; placinta sau prajitura rasucita in forma de melc;
* slifca - smantana, caimac;
* palmac - unitate de masura pentru lungimi (in Moldova), egala cu a opta parte dintr-o palma (3,48 m);
* calup - tipar; forma in care de regula se coc placintele.
Citeste si:
Fii primul care comenteaza asta.