7,297 oferte
3,178 obiective

Invartita de ciocolata

7.5/10 din 2 voturi


Descriere

La jumatate oca de faina pui un galbenus de ou si unul intreg, si apa calda cat socotesti ca trebuie; si apoi, dupa ce se odihneste, intinzi aluatul mai suptire cat se poate, si lasandu-l putin sa se raceasca sa-l stropesti cu o lingura de unt cu ciocolata (doua bucatele rase); iei 40 dramuri de migdale pisate si 15 dramuri zahar, si amestecandu-le la un loc, presari aluatul; si apoi stropesti aluatul cu cinci linguri de slifca; si puind slifca de un palmac in calup, invalesti invartita si o pui inuntru; pui jaratic dedesupt si deasupra si o lasa sa scada.

* oca - unitate de masura pentru greutati, egala (in Moldova) cu 1,291 kg, sau de capacitate, egala cu 1,288 litri.
* invartita - rulada; placinta sau prajitura rasucita in forma de melc;
* slifca - smantana, caimac;
* palmac - unitate de masura pentru lungimi (in Moldova), egala cu a opta parte dintr-o palma (3,48 m);
* calup - tipar; forma in care de regula se coc placintele.


Citeste si:

+ adauga comentariu pentru COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania