Ciorba taraneasca
Ciorba taraneasca de vacuta sau de purcel este o mancare energica des intalnita pe mesele celor din Prahova. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Vinete prajite cu sos de rosii
Vinete prajite cu sos de rosii si usturoi.
Ingrediente
- 3 vinete de marime mijlocie;
- 500 g de rosii;
- 3 capatani de usturoi;
- 100 g de faina;
- 100 ml de ulei;
- 1 lingurita de zahar;
- sare.
Mod de Preparare Vinete prajite cu sos de rosii
- vinetele se taie rondele, se pun cateva minute in apa clocotita cu sare, apoi se tin la uscat, presate sub un suport de lemn, timp de 20 de minute;
- dupa ce apa din ele s-a scurs, rondelele se dau prin faina si se prajesc in ulei, la foc potrivit;
- separat, usturoiul se caleste usor in putin ulei si se amesteca cu rosiile curatate de coaja si taiate marunt, zahar si sare; compozitia se acopera cu un capac si se tine pe foc pana se inmoaie usturoiul;
- cand sosul este gata, rondelele de vinete se aseaza pe un platou, iar sosul se toarna in mijloc sau peste.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.