Ghiudem
Specific dobrogean, ghiudemul se prepara din carne de vita si de mistret, cu slanina si condimente. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Tort cu ciocolata si alune
Usor de facut si gustos nevoie mare, tortul de ciocolata cu alune e potrivut oricarei ocazii.
Ingrediente
- 200 g de zahar;
- 4 linguri de faina;
- 1 pachet de unt;
- 5 oua;
- 100 g de alune nesarate;
- 4 linguri de cacao;
- 1 plic de praf de copt;
- 15 g de zahar pudra;
- 7 linguri de apa.
Mod de Preparare Tort cu ciocolata si alune
- zaharul se fierbe cu apa si cele 4 linguri de cacao timp de 5 minute, la foc mic, apoi siropul se da deoparte, la racit;
- untul se freaca spuma cu zaharul pudra, adaugandu-se, pe rand, galbenusurile; dupa ce este gata, se incorporeaza in compozitia obtinuta si siropul de cacao racit; crema se imparte in jumatate si se da o parte la rece;
- in jumatatea ramasa, se incorporeaza faina, praful de copt si albusurile batute spuma;
- se toarna amestecul intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 30 de minute;
- cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca, apoi se imbraca tortul cu crema data la rece si se orneaza cu alunele prajite si maruntite.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.