Bors de ciuperci
O ciorba savuroasa, spre desfatarea celui care o mananca. Intalnita in zona Moldovei, este una dintre cele mai reusite fierturi romanesti. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Tocana de miel ca pe Tarnava
O tocana din carne de miel, cu ceapa, ou si boia, cum se mananca pe la Tarnaveni.
Ingrediente
- 1,6 kg de carne de miel;
- 200 g de untura;
- 800 g de ceapa;
- 2 oua;
- 10 g de boia;
- 100 g de faina;
- 50 g de verdeata;
- 50 g de sare;
- 10 g de piper.
Mod de Preparare Tocana de miel ca pe Tarnava
- carnea se taie in bucati, se spala si se pune la prajit in untura incinsa;
- ceapa se taie pestisori, se adauga peste carne si se da la cuptor, pentru a fierbe inabusit;
- ouale se amesteca cu faina;
- cand ceapa s-a topit, se scoate, se adauga sare, boia, piper, ouale cu faina, se stinge cu apa calda si se fierbe pana cand carnea este gata;
- se adauga verdeata tocata marunt.
Mod de servire
Se serveste cu mamaliguta.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.