Oua umplute cu pasta de ansoa
Oua umplute cu pasta de ansoa, un aperitiv deosebit, usor de preparat. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Tocana de mamaliga cu jumari
Acest fel de mancare nu poate sa nu-ti aminteasca de vremurile copilariei si de bucatele alese ale bunicii.
Ingrediente
- 1 kg de faina de malai;
- 250 g de carnati afumati;
- 150 g de slanina afumata;
- 1 capatana de usturoi;
- 200 g de branza de burduf;
- 400 g de cas dospit, putin uscat;
- 200 g de smantana;
- 50 g de pasta de rosii;
- 10 oua;
- 100 ml de lapte sau smantana;
- 1 blid de jumari;
- 500 g de afumatura de porc tocata;
- 1 ceapa tocata (bob de orez);
- piper, cimbru si boia.
Mod de Preparare Tocana de mamaliga cu jumari
- se pune apa cu sare la fiert si se toarna malaiul pentru a pregati mamaliga;
- pe fundul ceaunului se intind felii de slanina subtiri, dar bine afumate;
- se intinde un strat de mamaliga de aproximativ 1-2 cm;
- se prepara un fel de crema din 3 oua batute bine cu lapte si branza de burduf si se toarna peste stratul de mamaliga;
- se pune apoi iarasi un strat de mamaliga, se adauga afumatura tocata amestecata cu 2 oua, ceapa, piper, boia, cimbru, usturoi;
- urmeaza al treilea strat de mamaliga, de data aceasta acoperit cu carnati taiati felii, amestecati cu cas frecat cu 3 oua;
- se asterne si ultimul strat de mamaliga peste care se pun jumarile si casul ras batut cu 2 oua si smantana;
- se acopera si se adauga la cuptor, la foc mic, timp de 1 ora, apoi inca 10 minute, fara capac, sa se rumeneasca.
Mod de servire
Se serveste calda.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.