Chiftelute de peste
Facute de obicei din fileuri de peste cu oase fine, reprezinta un delicios aperitiv specific Dobrogei. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Iahnie de fasole cu carne afumata
Reteta adaugata de catre
skytrip in data de
2011-02-23
5 voturi
din Descriere Iahnie de fasole cu carne afumata
Iahnia de fasole a devenit un preparat emblema al gastronomiei romanesti. Fiarta la foc mic pentru un timp indelungat isi pastreaza valorile nutritive, sursa de fibre si vitaminele, totul pentru un gust satios.
Ingrediente
- 300 g pastrama afumata de gasca;
- 200 g costita afumata;
- 300 g carnaciori de porc afumati;
- 1 lingura untura de gasca;
- 1 ciolan afumat de porc 500 g;
- 2 linguri maduva;
- 1 ardei gras;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 2 foi dafin;
- 3 legaturi de marar;
- 1 legatura de tarhon;
- 1 pahar vin alb dulce;
- 200 ml bulion gros de rosii;
- 5 catei usturoi;
- 1 lingurita cu boia;
- 1 lingura pasta ardei;
- piper boabe;
- 1 kg fasole alba cu bob mare;
Mod de Preparare Iahnie de fasole cu carne afumata
Seara
- se pune fasolea de cu seara la inmuiat in multa apa rece;
Dimineata
- ciolanul, pastrama si fasolea, piper boabe si boia, se pun la fiert in 3 litri apa (trebuie sa scada destul de mult);
- carnatii si costita se taie in bucati potrivite;
- ceapa, ardeiul si morcovii se dau pe razatoare;
- se amesteca pasta de ardei cu usturoiul si tarhonul maruntit;
- dupa aproximativ 1 ora se scoate ciolanul din fiertura si se lasa putin sa se raceasca;
- se pun la fiert in zeama de fasole: ceapa, morcovii, ardeiul, maduva, untura de gasca, pastrama, costita, usturoiul, tarhonul, paprica, pasta de ardei, vinul (se amesteca des, sa nu se prinda), timp de 30 de minute, la foc mic pe marginea plite;
- se dezoseaza ciolanul, se taie carnea, soricul si se pun in fiertura;
- dupa ce s-a scurs jumatatea de ora, se adauga carnaciorii si bulionul de rosii, si se lasa sa mai fiarba inabusit timp de 20 minute;
- potriviti cantitatea de apa astfel incat aproximativ jumatate litru zeama groasa sa ramana deasupra afumaturilor;
- se toaca mararul;
- dupa aproximativ 2 ore 1/2, iahnia se ia de pe foc si se presara marar.
Mod de servire
Se poate servi alaturi de un vin rosu rubiniu.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.