Vinete ca la Cernavoda
Un antreu gustos tipic dobrogean, combinatie reusita de legume proaspete si mirodenii. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Sufleu picant de branza
Sufleu de branza cu legume.
Ingrediente
- 250 ml de lapte;
- 125 g de svaiter ras fin;
- 1/2 ceapa;
- 1 morcov;
- 1 tulpina de telina;
- 6 oua;
- 1 lingura de unt;
- 1 lingura de parmezan ras;
- 1 frunza de dafin;
- 30 g de faina;
- 1 1/2 lingurita de mustar Dijon;
- 4 boabe de piper;
- sare si piper.
Mod de Preparare Sufleu picant de branza
- legumele se curata, se spala si se fierb 10 minute in lapte, impreuna cu foaia de dafin si boabele de piper, apoi focul se stinge, iar vasul se acopera pentru 30 de minute, astfel ca aromele sa se intrepatrunda;
- in untul topit, la foc mic, se presara faina si se stinge cu laptele strecurat, amestecand energic, ca sa nu se formeze cocoloase; cand compozitia s-a ingrosat, se stinge focul;
- in compozitia racita se incorporeaza mustarul, galbenusurile, 100 g de svaiter ras fin, doua albusuri batute spuma tare, sare si piper dupa gust;
- se unge cu unt o forma termorezistenta si se tapeteaza cu parmezan ras fin, apoi se toarna compozitia, se netezeste si se cresteaza suprafata cu un cutit, la 2,5 cm de margine, pentru a permite aerului sa iasa, iar sufleului sa creasca egal; se presara restul de svaiter si se introduce vasul in cuptorul preincalzit;
- sufleul se coace la foc mic, aproximativ 30 de minute, fara sa se deschida usa cuptorului.
Mod de servire
Se serveste cald.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.