Paste cu rosii si vinete
Paste de malai cu sos de vinete si rosii. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Sarmalute in foi de vita
Sarmale cu carne ca in Moldova, gustoase si satioase.
Ingrediente
- 1 kg de carne (gaina, curcan, gasca sau vitel);
- foi de vita de vie;
- 300 g de pastrama de pasare afumata (dezosata);
- 100 g de grasime de gasca;
- 4 rosii;
- 2 oua;
- 1 ardei gras;
- 150 ml de lapte;
- 300 g de miez de paine alba;
- 1 ceapa;
- 5 foi de dafin;
- 5 crengute de cimbru uscat;
- marar;
- 1 l de supa de pasare;
- 500 ml de bulion;
- 500 ml de vin alb;
- sare si piper (boabe si macinat).
Mod de Preparare Sarmalute in foi de vita
- carnea si pastrama se toaca;
- painea se inmoaie in lapte, se scurge si se stoarce;
- ouale se bat;
- ceapa si ardeiul se toaca fin si se rumenesc in untura de gasca;
- mararul se toaca;
- toate acestea se amesteca bine: carnea, pastrama, painea, ouale, ceapa, ardeiul, mararul; se adauga sare si piper, dupa gust;
- foile de vita se umplu cu tocatura obtinuta si se ruleaza;
- se unge bine oala cu grasime de gasca si se aseaza sarmalele in straturi; intre ele, se pun crengutele de cimbru, foile de dafin, piper boabe si felii de rosii;
- se acopera tot cu felii de rosii;
- se prepara o zeama din supa de pasare, bulion si vin alb si se toarna peste sarmale, cat sa le acopere de un deget;
- se da 2 ore la cuptor oala acoperita, la foc mic, si inca o jumatate de ora descoperita; cand zeama scade la jumatate si sarmalele se rumenesc, le putem scoate din cuptor.
Mod de servire
Se servesc cu smantana.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.