Antricot de vita banatean
O reteta banateana, care reuseste sa combine inspirat carnea de vita cu mazarea si ciupercile. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Pui cu sos de vin si patrunjel verde
Reteta adaugata de catre
admin in data de
2011-11-11
4 voturi
din Descriere Pui cu sos de vin si patrunjel verde
Piept de pui in sos de vin si usturoi, presarat cu patrunjel verde.
Ingrediente
- 500 g de piept de pui dezosat;
- 150 ml de vin alb;
- 50 ml de ulei;
- 100 g de unt;
- 4-5 catei de usturoi;
- 1 lingura de zahar;
- 1 lingura de otet aromatic;
- 1 lamaie;
- 3-4 legaturi de patrunjel;
- sare, piper negru si piper alb.
Mod de Preparare Pui cu sos de vin si patrunjel verde
- carnea de pui se spala, se curata de pielite si se taie in bucati potrivite, unele chiar mai mici, care se lasa la scurs pe un prosop absorbant;
- dupa aceea, carnea se da cu sare si piper si se unge cu unt, apoi se pune in frigider pentru 10 minute;
- separat se prepara sosul de vin: se topeste restul de unt, se adauga vinul, zaharul, otetul, zeama de la o lamaie, sare si piper, lasand amestecul sa fiarba 5 minute; la sfarsit, se pune si usturoiul tocat marunt;
- pieptul de pui se prajeste intr-o tigaie cu ulei, intorcandu-l de pe o parte pe alta, pana capata culoarea aurie;
- dupa ce s-a prajit, se pune intrr-un vas de yena sau pe un platou si se toarna sosul de vin peste el;
- patrunjelul verde se taie marunt si se amesteca cu carnea si sosul.
Mod de servire
Se serveste cu paine neagra prajita sau cu lipie coapta.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.