Ciorba de pui cu zeama de corcoduse
O ciorba olteneasca din pui si zeama de corcoduse, cu fidea, zarzavat si verdeata. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Placinta de gris
Placinta cu gris si stafide.
Ingrediente
- 200 g de gris;
- 100 g de stafide;
- 1 lamaie;
- 1 pachet de zahar vanilat;
- 1/2 ceasca de ulei;
- faina cat cuprinde;
- zahar si sare, dupa gust.
Mod de Preparare Placinta de gris
- faina se cerne, se pune la mijloc apa calda, ulei si sare, apoi se framanta un aluat moale, care se bate de masa 10 minute, ca sa se fragezeasca; se imparte apoi in 10 parti si se intind foi cat mai subtiri;
- separat, se pune la fiert 1 l de apa si cand da in clocot se toarna grisul, amestecand usor;
- cand e gata, se indulceste cu zahar dupa gust;
- se adauga apoi stafidele si coaja de lamaie;
- foile de aluat se ung cu ulei, la fel si tava; se aseaza 4-5 foi, peste care se toarna umplutura de gris, apoi se acopera cu restul de foi, unse cu ulei si asezate una peste alta;
- placinta se baga la cuptor si se coace pana foile devin aurii;
- cand este gata, se pudreaza cu zahar si se taie cand s-a racit.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Mereu cand eram mica. mama mea imi facea placinta de gris. Este nemaipomenita.