Ciorba de loboda ca-n Ardeal
Ciorba de loboda, dreasa cu ou si smantana si presarata cu tarhon si patrunjel verde. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Placinta cu dovleac
Placinta cu dovleac, pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, este pe gustul oricui, numarandu-se printre cele mai populare si indragite retete romanesti.
Ingrediente
- 1 kg de faina;
- 4 oua;
- 400 g de zahar;
- 1 nuca de drojdie;
- 1 ceasca mare cu lapte;
- 3 linguri de smantana;
- 1 castron cu dovleac ras;
- 1 ½ pachet de unt
- zahar vanilat si coaja de lamaie rasa, dupa gust.
Mod de Preparare Placinta cu dovleac
- se desface drojdia in lapte cald si smantana;
- se freaca untul cu zahar pana se face spuma, apoi se adauga ouale, drojdia cu lapte si smantana;
- dupa ce s-au amestecat se adauga faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si se framanta bine;
- se unge o tava cu unt;
- se intinde aluatul intr-o singura foaie, ridicand foaia de aluat si pe marginea tavii;
- se umple foaia cu dovleac, se inchide ca un plic si apoi se unge cu unt si cu ou;
- se lasa la cuptor, la foc mic, cam jumatate de ora.
Mod de servire
Se serveste cu zahar vanilat deasupra, calda sau rece, dupa preferinta.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.