Boti (galuste taranesti din branza de vaci)
Boti sau galustele din branza de vaci este o reteta reprezentativa pentru bucataria traditionala din zona Ardealului, fiind moi si placute la gust daca se gatesc cu branza proaspata. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Papara de peste
Papara ardeleneasca este o reteta specifica partii de nord a regiunii, care solicita la ospetie prin savoarea si deliciul pestilor marunti gatiti in untura.
Ingrediente
- 2 - 3 linguri de malai;
- 8 oua;
- 20 - 30 de pesti mici;
- untura pentru prajit;
- sare;
- 3 - 4 cartofi;
- 2 linguri cu smantana.
Mod de Preparare Papara de peste
- cartofii se curata si se taie cubulete, apoi se pun la prajit in untura incinsa;
- pestii se curata bine, se spala, se taie bucati, se sareaza si la sfarsit se tavalesc prin malai;
- cand s-au rumenit cartofii, se pun si pestii in untura incinsa si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc bine;
- se bat ouale cu smantana, iar cand pestii devin crocanti, se toarna in tigaie, se acopera si se lasa sa se umfle papara.
Mod de servire
Se recomanda tuica de fructe.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.