Friptura craioveana de vita
Friptura de vita cu ciuperci si rosii, fiarta in vin si servita cu smantana si patrunjel verde. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Placinta bucuresteana cu mere
Placinta bucuresteana cu mere este un desert fin, nu foarte dulce. Succesul retetei depinde de aluat, care nu trebuie framantat prea mult pentru a nu deveni elastic, altfel nu va creste la copt.
Ingrediente
- Aluat: 1 pachet ½ unt;
- 2 linguri zahar;
- 250 ml smantana;
- 1 ceasca mare de faina (300 - 350 g);
- Umplutura: 1,5 kg mere;
- 3 linguri unt;
- 2 linguri bune zahar;
- 100 g stafide;
- 2 plicuri zahar vanilat;
Mod de Preparare Placinta bucuresteana cu mere
- Aluatul:Se amesteca bine untul, smantana, faina si zaharul, pana se obtine un bulgare de aluat, care se lasa la frigider 1 noapte si se scoate cu 1 ora inainte de copt.
- Umplutura: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se incinge unt intr-o craticioara si se pun merele la aurit. Cand si-au schimbat culoarea, se adauga zaharul si stafidele, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
- Coptul: se unge o tava de cuptor cu unt; aluatul se imparte in jumatate si se intinde in 2 foi cat tava; se intinde prima foaie in tava, se inteapa cu furculita (marcati bine unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor incins; se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, se inteapa si aceasta cu furculita; se da la cuptor 1 jumatate de ceas.
Mod de servire
Se serveste calda.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.