Inghetata de rubarba
Inghetata de rubarba fiarta in vin alb si zeama de lamaie. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Crema dobogeana de cartofi
Piure de cartofi cu smantana si galbenus de ou, servit patrunjel proaspat.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi;
- 150 ml de lapte;
- 150 g de smantana;
- 50 g de unt;
- 1 ou;
- 1 legatura de patrunjel;
- sare si piper.
Mod de Preparare Crema dobogeana de cartofi
- se spala bine cartofii, apoi se pun la fiert, in coaja, intr-o oala cu apa clocotita; cand incep sa se crape, inseamna ca sunt fierti;
- se scot, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se curata de coaja si se piseaza cat mai marunt posibil, dupa care se amesteca bine cu laptele si untul, pana se omogenizeaza;
- separat, se freaca smantana cu un galbenus, apoi se amesteca in piureul de cartofi;
- se potriveste de sare si piper, se omogenizeaza din nou si se serveste cu patrunjel fin tocat presarat deasupra.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.