Musaca de varza
Acest gen de mancare seamana mult cu varza de Cluj. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Pasca bucovineana
Se face in Joia Mare si e considerata painea cea mai aleasa a anului.
Ingrediente
- 10 oua;
- 1 lingura de drojdie;
- coaja de lamaie;
- faina cat sa iasa un aluat de impletit;
- 1 pahar de zahar;
- sare;
- 1 pahar de lapte;
- unt de uns.
Mod de Preparare Pasca bucovineana
- faina se tine peste noapte in spatele cuptorului, sa fie calda;
- se face un aluat cu lapte, drojdie, ou, putina faina, se lasa sa creasca;
- se amesteca toate, se plamadeste aluatul;
- se impletesc in doua sau in trei suvite nu prea groase si se potrivesc in cratita unsa cu unt, ca la o invartita;
- pe mijloc se formeaza o cruce;
- se lasa la loc caldut, sa creasca, apoi se unge cu unt si se da la cuptor incins, pe foc mic, pana se rumeneste.
Mod de servire
Se serveste cu vin alb.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.