Ciorba pescareasca
Sanatoasa, usoara si gustoasa - asa ar putea fi descrisa ciorba pescareasca specifica zonei dobrogene. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Orez cu conopida la cuptor
Orez cu conopida si cascaval, la cuptor.
Ingrediente
- 300 g de orez;
- 1 conopida;
- 400-500 ml de supa de legume;
- 2 linguri de faina;
- 4 linguri de unt;
- 2 linguri de pesmet;
- 200 g de cascaval;
- sare si piper.
Mod de Preparare Orez cu conopida la cuptor
- orezul se spala si se pune la fiert cu 5 cani de apa;
- separat, se firbe conopida, in apa clocotita cu sare;
- faina se rumeneste intr-o lingura de unt topit, se stinge cu supa de legume si se lasa pe foc pana se ingroasa; sosul obtinut se potriveste de sare si piper si se da deoparte;
- dupa ce a fiert orezul, se amesteca cu jumatate din cantitatea de sos alb si o lingura de pesmet;
- dupa ce a fiert conopida 10 minute, se scurge, se caleste putin in unt, apoi se amesteca cu pesmetul ramas;
- se unge o forma cu unt, se tapeaza cu pesmet, apoi se pune un strat de orez, unul de sos alb, bucatele de conopida, jumatate din cantitatea de cascaval ras; se continua tot asa, pana la terminarea cantitatilor, ultimul fiind un strat de orez;
- se presara cascavalul ramas, se pun cateva cubulete de unt si se da la cuptor pentru 20 de minute.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.