Prajitura de post
Buna si aromata, pentru cand va e dor de dulce. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Lostrita de Bucovina
In prezent doar cei din zona Bucovinei si cea a Maramuresului au ocazia de a gati acest preparat pentru ca numai in apele de aici se mai intalneste lostrita.
Ingrediente
- 1 ceasca de smantana;
- 200 g de malai fin macinat;
- 1 legatura de patrunjel;
- 1 ½ kg de peste;
- 6 linguri de unt;
- 3 linguri de untura;
- 3 fire de usturoi;
- 3 fire de usturoi.
Mod de Preparare Lostrita de Bucovina
- se sterge bine pestele cu un servet, se curata si apoi se taie felii groase, cam de un deget;
- se freaca cu sare si se dau prin malai;
- se incing untul si untura intr-o tigaie cu capac;
- se rumeneste pestele;
- se toaca usturoiul si patrunjelul;
- se incalzeste smantana si se amesteca cu usturoi;
- se pun bucatile de peste pe un platou preincalzit, se toarna smantana fierbinte peste el si se presara patrunjel.
Mod de servire
Se serveste cu Sauvignon Alb.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.