Galuste de mamaliga
Specifice bucatariei bucovinene, galustele de mamaliga te cuceresc de la prima inghititura. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Invartita cu mac
Prajitura cu mac.
Ingrediente
- 3 cesti de faina;
- 1 cana de lapte;
- 3 oua;
- 1 pahar de zahar;
- 1 lingurita de drojdie;
- 3 linguri de unt;
- 3 linguri de ulei;
- 500 g de seminte de mac;
- zahar vanilat sau vanili;
- coaja rasa de la o lamaie;
- sare.
Mod de Preparare Invartita cu mac
- se framanta un aluat vartos din faina, doua oua, 1/2 cana de lapte, o cana de zahar, drojdie, ulei si doua linguri de unt si se lasa la dospit 2–3 ore;
- separat, se macina macul si se pune la fiert; cand s-a inchegat, se ia de pe foc, se adauga aromele, laptele si zaharul ramas, amestecand in continuare;
- se intinde o foaie de aluat groasa de 1 cm, in care se asaza umplutura si se invarte foaia;
- se unge cu unt o tava de cozonac, se asaza invartita, se unge cu oul ramas si se da la cuptor, la foc mare, ca sa creasca; dupa cateva minute, se micsoreaza focul si se lasa sa se rumeneasca.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.