Babe oparite tare bune
Iei 300 dramuri faina masurata cu litra si indesata, o oparesti cu doua litre si jumatate lapte clocotit si o freci cu polonicul pana se mai racoreste; apoi pui intr-o oala 12 oua intregi si 27 galban ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Imam Baialdi
Deliciu turcesc pentru zile de post.
Ingrediente
- 1 ½ kg de vinete coapte si lungi;
- 2 cepe;
- 1 patrunjel;
- 2 ardei grasi;
- 3 capatani de usturoi;
- 2 morcovi;
- 1 telina;
- 3 linguri de varza tocata;
- 1 kg de rosii;
- 200 ml de ulei de masline;
- 1 ardei iute;
- sare si piper.
Mod de Preparare Imam Baialdi
- vinetele se spala, se scot din coada si se cresteaza, dar numai de patru ori, nu adanc, cat sa se tina un pic vanata de miez;
- se oparesc, se presara cu sare si se pun intre funduri de lemn, presate, sa-si lase zeama amaruie;
- se toaca toata umplutura (cepele, patrunjelul, ardeii grasi, capatanile de usturoi, morcovii, telina, varza tocata) si se caleste in 100 ml de ulei de masline;
- usturoiul nu se caleste, dar se taie in doua;
- vinetele se pun in tava si se indeasa-n crestaturi cu prajeala, cateii de usturoi, sare si piper;
- rosiile se curata de pielita si se dau prin sita;
- se toarna untdelemnul ramas, bulion de rosii, ardeiul iute tocat;
- se pune tava la cuptor, acoperita, sa se coaca inabusit 30 de minute, apoi se lasa sa scada pe marginea plitei.
Mod de servire
Se serveste cu vin rosu.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.