
Pui ca la Arad
Puiul umplut pregatit ca in zona Aradului este o mancare delicioasa, cu o savoare aparte, mai ales daca puiul va fi ales din ferma proprie. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Gulas oradean
Gulas cu carne de vita, taitei si legume, condimentat cu boia, chimen, cimbru si ardei iute si presarat cu verdeata.
Ingrediente
- 400 g de carne de vita;
- 100 g de untura;
- 250 g de ceapa;
- 10 g de usturoi;
- 750 g de faina;
- 1 ou;
- 100 g de ardei grasi;
- 125 g de morcovi;
- 125 g de patrunjel;
- 75 g de telina;
- 750 g de cartofi;
- 1 ardei iute;
- 2 g de cimbru;
- 2 g de boia de ardei;
- 50 g de bulion pasta;
- 3 g de chimen;
- 1 legatura de verdeata;
- 25 g de sare;
- 1 g de piper.
Mod de Preparare Gulas oradean
- carnea se spala, se usuca intr-un servet, se taie in bucati si se prajeste in untura incinsa; dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o tava si se tine la cald;
- ceapa se taie marunt si se prajeste in untura ramasa;
- dupa ce s-a rumenit, se stinge cu boia, se adauga carnea, se amesteca bine si se acopera, lasandu-se putin sa se inabuse;
- se adauga apoi jumatate din cantitatea de bulion si apa, atat cat sa acopere carnea;
- legumele se taie patratele potrivite si se pun peste carne; cand e pe jumatate fiarta, se presara putina sare;
- in faina, ou si putina sare se face un aluat e consistenta tare, in care se fac bastonase de grosimea unei macaroane, care apoi se taie lungi de cca. 1 cm si se fierb in apa cu sare; upa fierbere,m se spala bine si se pun separat;
- cand carnea este aprope gata, se adauga cartofii, chimenul, usturoiul, piperul, cimbrul, sare si apa necesara si se continua fierberea;
- areii grasi si ardeiul iute se taie julien si se prajesc;
- cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga taiteii, restul de bulion si ardeii prajiti;
- la sfarsit, se presara cu verdeata tocata marunt.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.