
Cartofi umpluti cu ciuperci
Cartofi umpluti cu un delicios amestec de ciuperci, ceapa, usturoi si patrunjel verde. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Galuste cu prune
Gombotii, dupa cum le spun secuii si maghiarii sunt absolut delicioase si stapanesc pofta de dulce numaidecat.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi;
- 300 g de faina;
- 2 oua;
- 500 g de prune;
- 50 g de pesmet alb;
- 300 g de unt;
- 200 g de pesmet fin;
- 150 g de zahar vanilat;
- praf de scortisoara;
- sare.
Mod de Preparare Galuste cu prune
- se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina;
- se framanta bine faina cu cartofii, ouale si un varf de cutit de sare;
- se intinde aluatul pana la o grosime de 0.5 cm;
- se taie bucati cu gura unei halbe;
- se pune o oala de apa cu 1 lingurita de sare la fiert;
- se scot samburii prunelor;
- se freaca zaharul vanilat cu scortisoara si pesmet alb;
- se presara zaharul in prune;
- se pune pesmetul la prajit in unt;
- se inveleste pruna in aluat, se lipeste bine si se rotunjeste;
- se pun galustele la fiert in apa clocotita;
- cand galusca s-a ridicat si pluteste, se scoate cu spumiera si se da in pesmetul prajit, apoi in zaharul vanilat;
- se pun, intr-o tava unsa cu unt, un sfert de ora la cuptor, la foc foarte mic;
- se mai presara zahar vanilat.
Mod de servire
Se servesc fierbinti.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.