Ceafa de manzat cu sos de rosii
Ceafa de manzat, condimentata cu maghiran si cimbru, in sos de rosii. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Gaina cu smochine
Pulpe de gaina cu smochine, vin si sos caramel.
Ingrediente
- 1 kg de carne de gaina (pulpe sau altceva);
- 300 g de smochine proaspete sau uscate;
- 100 ml de vin;
- 1 ceapa;
- 150 g de sos de rosii;
- 40 g de zahar;
- 25 g de unt;
- sare.
Mod de Preparare Gaina cu smochine
- untul se pune intr-o cratita, pe foc mic, si, cand s-a infierbantat, se introduc bucatile de carne si ceapa tocata; se acopera si se lasa sa fiarba in zeama lasata de carne; dupa ce scade, se mai toarna putina apa si se fierbe in continuare, tot acoperit;
- smochimele se spala (daca sunt uscate, se pun in apa sa se inmoaie) si, cand carnea este aproape fiarta, se introduc in oala, se acopera si se lasa sa fiarba mai departe;
- zaharul se arde putin pana capata o culoare castaniu deschis, apoi se adauga putina apa si se fierbe pana se dizolva;
- siropul obtinut se toarna in cratita cu carne;
- se adauga sosul de rosii si vinul, se sareaza si se mai fierbe la foc mic pana scade, dar sa mai ramana sos.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.