7,297 oferte
3,178 obiective

Ficat cu costita si cartofi

Reteta adaugata de catre admin in data de 2014-09-30
2.5/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ficat cu costita si cartofi

Ficat de vita prajit, cu cartofi rumeniti in unt si costita in sos de vin si lamaie.

Ingrediente

  • 1/2 kg de ficat de vita;
  • 100 g de costita afumata;
  • 5 linguri de unt;
  • 1 lingura de faina;
  • 1 kg de cartofi;
  • 2 linguri de vin;
  • cateva fire de patrunjel;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Ficat cu costita si cartofi

  • cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se inabuse in 2 linguri de unt, timp de 10-15 minute; se adauga putina apa si un praf de sare;
  • ficatul se spala si se taie in felii de 2 cm latime, care se presara cu sare si piper, se trec prin faina si se rumenesc in unt fierbinte, pe ambele parti; cand se intorc prima oara, se pune in tigaie si foaia de dafin;
  • costita se taie in felii subtiri si se prajeste putin, adaugandu-se in tigaie vinul si lasandu-l sa fiarba putin; dupa aceea, se ia tigaia de pe foc, se toarna zeama de lamaie si se amesteca;
  • la masa, se aseaza pe farfurie ficat, costita si cartofi, care se stropesc cu sos de unt, lamaie si vin, apoi se presara cu verdeata.

+ adauga comentariu pentru Ficat cu costita si cartofi COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania