
Balmos de Bucovina
Mancare tipic bucovineana, grasa si gustoasa, de abia te mai ridici de la masa. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Chirosti moldovenesti
Tipic moldovenesti, chirostii cu branza de oi si cartofi te imbie sa tot servesti.
Ingrediente
- 400 g de faina;
- 250 g de branza de oi;
- 500 g de cartofi;
- 3 oua;
- 25 g de zahar;
- 150 g de smantana;
- 100 g de unt;
- 25 d de sare.
Mod de Preparare Chirosti moldovenesti
- cartofii se pun la fiert;
- faina se amesteca cu un ou, sare si apa, si se face o coca din care se intinde o foaie;
- dupa ce au fiert, cartofii se dau prin masina de tocat, impreuna cu branza;
- compozitia obtinuta se amesteca cu restul de oua;
- foaie se taie in patratele si se pune compozitia in ele;
- marginile se lipesc si se pun la fiert, in apa clocotita cu sare;
- dupa ce au fiert, se strecoara si se spala cu apa rece;
- untul se topeste intr-o oala si se toarna peste chirosti;
- se servesc cu smantana si zahar.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.