Ciuperci marinate
Ciupercile marinate sunt un preparat delicios pentru sezonul rece, fiind preferate ciupercile tinere, proaspete, cu o colorare usor inchisa. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Cartofi gratinati cu carnati si cascaval
Reteta adaugata de catre
admin in data de
2011-12-16
5 voturi
din Descriere Cartofi gratinati cu carnati si cascaval
Cartofi gratinati la cuptor, cu carnati, smantana si cascaval.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi rosii;
- 1 carnat;
- 500 ml de lapte;
- 250 ml de smantana;
- 100 g de cascaval;
- 100 g de unt;
- sare si piper.
Mod de Preparare Cartofi gratinati cu carnati si cascaval
- cartofii se spala cu tot cu coaja, se curata, se sterg bine si se taie rondele;
- se aseaza apoi intr-o tigaie, se toarna laptele peste ei si se fierb 10 minute la foc mic;
- se rastoarna apoi intr-o forma unsa cu unt, se adauga smantana, sare, 80 g de cascaval ras si untul ramas taiat bucatele; se introduce vasul la cuptor pentru 40 de minute;
- separat, carnatul se pune intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se fierbe la foc mic, timp de 40 de minute; dupa aceea, se inteapa din loc in loc, se lasa sa se scurga si se taie in bucati mai groase;
- bucatile de carnat se aseaza apoi printre cartofi, se presara si restul de cascaval ras si se mai lasa inca 10 minute la cuptor, sa se gratineze.
Mod de servire
Se servesc calzi.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.