Sos romanesc
Prepararea acestui sos in mod traditional necesita grasime pentru a rumeni faina si ceapa. Daca se formeaza cocoloase, se va trece sosul prin strecuratoare direct peste felul de mancare pregatit. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Carnati oltenesti afumati
Cunoscuti in toata tara pentru gustul lor deosebit, carnatii oltenesti afumati au devenit deja o marca nationala.
Ingrediente
- 2,5 kg de carne de porc fara os;
- 700 g de carne de vita fara os;
- 12 m de mate ovine;
- 70 g de usturoi;
- 2 ardei iuti;
- 5 g de cimbru;
- 20-50 ml zeama de oase sau supa;
- 50 g de sare;
- 5 g de piper.
Mod de Preparare Carnati oltenesti afumati
- se alege carnea si se indeparteaza pielitele si flaxurile, se taie in bucati, apoi se macina cu masina, impreuna cu ardeiul iute: carnea de vita prin sita deasa, iar carnea de porc prin sita rara;
- usturoiul se curata, se da prin masina de tocat, se amesteca cu cimbrul in zeama de oase sau supa, se adauga sarea, dupa care se framanta bine cu carnea;
- matele se spala foarte bine si se umplu cu pasta obtinuta; umplerea se face cu ajutorul masinii de tocat, la care se ataseaza o palnie de facut carnati;
- dupa umplere, se lasa putin la zvantat, dupa care se pun la afumat.
Mod de servire
Se servesc prajiti in tigaie sau la cuptor, cu garnitura de piure de cartofi sau varza calita. Ca bautura se recomanda vinul rosu sec.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.