Piept de curcan umplut cu loboda
Rulouri de piept de curcan cu umplutura de loboda, mustar si cascaval ras, preparate in vin alb, la cuptor. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Bors moldovenesc de gaina
Borsul (ciorba) de gaina este o bijuterie a gastronomiei moldovenesti, alegerea unei pasari de ferma taraneasca va asigura desavarsirea acestei retete, la care se adauga farmecul si gustul taiteilor facuti in casa si taiati manual.
Ingrediente
- 1 gaina de 1- 1,5 kg;
- 1 litru de bors;
- 1 ceapa;
- 1 legatura mare de leustean;
- 1 legatura mare de loboda;
- taitei de casa (sau zdrente);
- 2 morcovi.
Mod de Preparare Bors moldovenesc de gaina
Taitei :
- 1 ou;
- 2 linguri faina;
- apa;
- sare dupa gust.
- se face un aluat elastic, se imparte in bucati mici, se intind cu sucitorul foi subtiri de taitei, care vor fi apoi fin taiate.
Zdrente:
- 3 linguri faina;
- sare dupa gust;
- 2 oua;
- ½ pahar cu lapte sau smantana.
- se amesteca bine toate ingredientele,
pana rezulta o zeama groasa, care se va trece printr-o strecuratoare
cu ochiuri mari, deasupra ciorbei clocotind.
- se curata gaina bine in interior si se spala sub jet de apa rece;
- apoi se fierbe gaina impreuna cu morcovii si ceapa, timp de 1- 2 ore;
- loboda si leusteanul se toaca marunt;
- dupa fierbere, se scoate gaina, se taie bucati si se pune din nou in ciorba;
- se adauga borsul, loboda si taiteii (sau zdrentele) si se lasa sa clocoteasca inca 10 minute;
- se potriveste de sare, iar la final, se ia de pe foc si se adauga o mana de leustean proaspat.
Mod de servire
Se serveste cu smantana si ardei iute.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.