Turta de praz
Tipic olteneasca, imposibil sa nu te multumeasca. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Zacusca de peste ca la Zagon
Un aperitiv extrem de interesant si gustos, zacusca de peste cu castraveti murati si masline e imposibil de refuzat.
Ingrediente
- 1 kg de crap;
- 500 g de arpagic;
- 250 g de ceapa;
- 350 ml de ulei;
- 250 g de masline;
- 150 ml de bulion;
- 2 oua;
- 150 ml de vin alb;
- 100 g de paine alba;
- 50 ml de otet;
- 500 g de castraveti murati;
- 100 g de lamaie;
- 2 g de foi de dafin;
- 6 g de cimbru;
- 1 g de ienibahar pisat;
- 50 g de sare;
- 1 g de piper.
Mod de Preparare Zacusca de peste ca la Zagon
- ceapa se taie marunt, iar castravetii se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mari; maslinele se oparesc, pentru a-si pierde gustul sarat;
- se pun la calit in ulei ceapa si arpagicul si se lasa apoi sa fiarba; se pun si castravetii la calit, apoi se adauga maslinele oparite, bulionul, vinul si otetul;
- se potriveste la gust de sare si se condimenteaza cu foi de dafin, cimbru, piper si ienibahar;
- pestele se taie felii si se da prin ulei incins;
- se adauga apoi compozitiei si se lasa sa fiarba cca. 15-20 de minute;
- se baga apoi la cuptor si se coace;
- ouale se fierb tari si se taie rondele, iar painea se prajeste si se taie in crutoane mici; lamaia se taie felii;
- se serveste rece, cu crutoane de paine si cu rondele de oua si felii de lamaie deasupra.
Mod de servire
Se serveste cu un pahar de vin alb sec.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.