Salata de cartofi
Salata de cartofi este un deliciu culinar ardelenesc extrem de savuros, hranitor si revigorant. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Tort din orez si budinca
Tort din orez, nuca, dulceata si budinca de cacao, presarat cu fulgi de nuca de cocos.
Ingrediente
- 1,25 l de lapte dulce;
- 6 linguri de zahar;
- 20 g de orez;
- 50 g de unt;
- 2 plicuri de budinca de cacao;
- 1 esenta de rom;
- 4-5 linguri de dulceata de visine, mure sau capsuni;
- 1/2 pachet de fulgi de nuca de cocos;
- cateva nuci;
- 1 varf de cutit de sare.
Mod de Preparare Tort din orez si budinca
- orezul se opareste cu apa fiarta, apoi se pune pe foc cu 250 ml de lapte, 4 linguri de zahar si un praf de sare, lasand sa fiarba (cantitatea de lapte este aproximativa, se poate pune mai mult sau mai putin, in functie de calitatea orezului, care, dupe ce e fiert, trebuie sa fie bine legat);
- dupa ce se ia orezul de pe foc, se adauga untul si jumatate din esenta de rom, omegenizandu-se bine;
- separat, se prepara budinca cu 1 l de lapte;
- orezul se toarna intr-o forma mai mica de tort (de metal), care se poate desface ulterior, peste care se pun bucati de miez de nuca, cateva lingurite de dulceata si budinca;
- dupa ce s-a racit bine, se scoate partea detasabila si se presara pe toata suprafata fulgi de nuca de cocos.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.