Sandvisuri de tuica
Triunghiuri cu crema de oua, telina, ardei si maioneza, decorate cu ceapa verde - un aperitiv numai bun de servit cu un paharel de tuica. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Tort de mere
Tort de mere cu lamaie si frisca.
Ingrediente
- 220 g de faina;
- 110 g de unt;
- 1 kg de mere;
- 4 oua;
- 70 g de zahar pudra;
- 1 lamaie;
- 125 ml de frisca lichida.
Mod de Preparare Tort de mere
- faina se pune intr-un castron si peste se adauga untul taiat bucati mici, 50 g de zahar pudra si 1 galbenus, amestecandu-se mai intai cu o lingura si apoi cu mana;
- aluatul obtinut se da la rece pentru o ora, dupa care se intinde intr-o foaie de 1/2 cm si se aseaza in forma de tort;
- merele se taie in 4 si se curata de coaja si seminte, apoi se cresteaza fiecare sfert usor, pentru a nu se rupe;
- se stropesc merele cu 2 linguri de zeama de lamaie si se pun in forma de tort, peste aluat, formand un cerc;
- se bat 3 oua cu 20 g de zahar pudra, frisca lichida si coaja de la lamaie, apoi se toarna peste mere;
- se da totul la cuptor si se coace la 180 de grade, timp de 30 de minute.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.