7,297 oferte
3,178 obiective

Tort aperitiv cu sos de rosii si sunca de pui

Reteta adaugata de catre meyira in data de 2016-10-30


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Tort aperitiv cu sos de rosii si sunca de pui

Tort din clatite cu sunca afumata de pui si sos de rosii, imbogatit cu cimbru si busuioc.

Ingrediente

  • 125 g de faina;
  • 250 ml de lapte;
  • 500 g de rosii;
  • 250 g de sunca afumata de pui;
  • 1 ou;
  • 4 linguri de ulei;
  • 2 linguri de cascaval ras;
  • 2 linguri de coniac;
  • 1 lingura de unt;
  • 1 lingurita de busuioc tocat;
  • 1 lingurita de cimbru;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Tort aperitiv cu sos de rosii si sunca de pui

  • faina se amesteca cu oul, laptele, coniacul si putina sare, iar din aluatul obtinut se coc 8 clatite subtiri;
  • rosiile se oparesc, se decojesc, se taie bucatele si se inabuse 10 minute in unt; se adauga apoi un praf de sare si de piper, cimbrul si busuiocul, se mai lasa putin pe foc si se da sosul deoparte;
  • sunca se taie bucatele;
  • se pune pe prima clatita o parte din sos si cateva bucatele de sunca, apoi cea de-a doua clatita, sos si sunca din nou, si tot asa pana se termina cu o clatita;
  • se presara deasupra cascaval ras si se da la cuptor pentru 15 minute.

+ adauga comentariu pentru Tort aperitiv cu sos de rosii si sunca de pui COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania