Ciorba moldoveneasca de burta
Ciorba de burta si rasol de vita, dreasa cu galbenusuri de ou batute cu otet si presarata cu leustean si patrunjel verde. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Tocana olteneasca
Cu multe verdeturi, consistenta, delicioasa, tocanita olteneasca, alaturi de o mamaliguta calda te face sa te gandesti la ea cu pofta.
Ingrediente
- 500 g carne slaba de manzat (pasare, purcel);
- 200 g de carnaciori;
- 5 tulpini de praz;
- 2 ardei grasi;
- 3 rosii mari, rascoapte;
- 6 cartofi mari;
- 1 legatura marar;
- 1 ardei iute;
- 1 pahar de vin alb;
- 1 pahar de untdelemn;
- 1 legatura patrunjel;
- sare, dupa gust;
Mod de Preparare Tocana olteneasca
- se taie bucati carnea, carnaciorii si prazul si se pun la prajit in ulei incins, pana se rumenesc usor;
- se curata rosiile, ardeii si ardeiul iute si se toaca marunt;
- se curata cartofii, se taie bucati;
- se stinge prajeala cu rosii si se lasa 10 minute sa clocoteasca;
- se adauga 1 ceasca cu apa la tocana si se acopera sa fiarba incet aproximativ 15 minute; se adauga cartofii, ardeii, ardeiul iute si vinul, se potriveste amestecul de sare, dupa care iar se lasa tocana sa clocoteasca, acoperita, pe marginea plitei sau în cuptor, cam 30 minute;
- la final, dupa ce se ia de pe foc, se presara deasupra marar si patrunjel.
Mod de servire
Se serveste cu vin rece.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.