7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Mamaliga cu ciuperci

Mamaliga cu ciuperci

Mamaliga cu ciuperci si patrunjel verde. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Timisoara, cu sfintenie

Timisoara, cu sfintenie

Cand spui Timisoara, te gandesti ca nu sunt foarte multe locuri de vazut. Lumea asociaza orasul cu Piata Unirii si atat. Ceea ce trebuie sa stii e ca, de exemplu, sunt biserici in Timisoara care merita vizitate, nu numai de tine, cel care esti turist in orasul de pe Bega, ci si de tine, cel care locuiesti pe aceste meleaguri, pentru ca am intalnit timisoreni care nu au trecut niciodata pragul lacasurilor de aici.

Catedrala Sfantul Gheorghe sau Domul Romano Catolic

Sa incepem, asadar, cu Catedrala Sfantul Gheorghe. Nu ai idee care este aceasta? Nu e de mirare, pentru ca este recunoscuta sub numele de Domul Romano Catolic. Cladirea a fost construita in doua etape, in stil baroc, din caramida si cu decoratii din piatra si stuc. Interiorul este bogat, aici se remarca noua altare care reunesc barocul si rococo-ul, impodobite cu icoane vechi. Orga se vrea o copie a celei care se gaseste in biserica Saint Suplice din Paris. Din trecutul tumultuos al acesteia amintim anii 1788-1790, cand, pe timpul luptelor intre otomani si austrieci, a devenit depozit de sare si asediul din 1849 cand edificiul a fost grav avariat.

Catedrala Mitropolitana din Timisoara, un stil arhitectural unic

Continuam cu Catedrala Mitropolitana din Timisoara, construita intre anii 1936-1940, insa toate finisajele, picturile interioare si exterioare s-au terminat mult mai tarziu. Se spune ca stilul arhitectural al catedralei este unic si neobisnuit pentru un locas de cult ortodox de asemenea dimensiuni, imbinand traditia religioasa romana cu cea bizantino-moldoveneasca. Ceea ce putini stiu e ca in aceastra catedrala din Timisoara, exista la subsol o bogata colectie de arta bisericeasca banateana veche si de icoane care arde de nerabdare sa fie descoperita.

Statui in marime naturala la Biserica Romano-Catolica Millennium

De interes este si Biserica Romano-Catolica Millennium inaugurata in anul 1901, construita in stil neo-roman si acoperita din exterior cu caramida cruda. De o frumusete deosebita sunt cele trei statui in marime naturala adapostite de aceasta biserica din Timisoara: apostolii Petru si Pavel, iar la mijloc Iisus Hristos cu crucea. In turnul din dreapta al bisericii se afla capela Sfantul Anton de Padova, potrivita pentru momente de reculegere.

Fani ai muzicii baroce?

Biserica Evanghelica Lutherana din Piata Unirii, construita de-a lungul a 15 ani, constituie singura biserica evanghelica din Timisoara si una dintre cele cateva biserici care organizeaza extraordinare concerte de muzica baroca.

Orga de la Biserica Romano-Catolica din Mehala

Despre Biserica Romano-Catolica din Mehala ar fi de stiut urmatoarele: a fost cladita in 1887 din banii donati de locuitorii acestui cartier, in stil neo-gotic, cu elemente neo-romanice, iar vitraliile acesteia au fost realizate la Munchen. Si orga? Orga este cu multi, multi ani in spate, dar sunetele ei nu au obosit sa incante.

Timisoara, Viena sau Istanbul?

Biserica Romano-Catolica din Elisabetin a fost ridicata in sapte ani, in stil neogotic, amintind de biserica Votivkirche din Viena. Daca ajungi pe aici, sigur atentia iti va fi captata de vitralii si cele cinci altare sculptate.De Biserica Nasterea Maicii Domnului din Iosefin ai auzit? E veche din 1936, a indeplinit in trecut rol de catedrala, iar stilul sau arhitectural este cel neo-bizantin, in el regasindu-se si detalii asemanatoare cu cele de la biserica Sfanta Sofia din Istanbul.

Unde ne cazam?

Odata ajunsi in Timisoara, turistii se pot caza intr-un hotel deosebit, de 4 stele, situat pe Strada Cozia 51-53. Este vorba despre Hotel Rehina Blue, o unitate de cazare care le ofera turistilor conditii rafinate si elegante de petrecere a momentelor de relaxare, intr- un ambient elegant, cochet si linistit.

Hotelul pune la dispozitia oaspetilor sai camere spatioase si confortabile, un restaurant, un bar modern, sala de conferinte, centru de sanatate cu piscina, o terasa cu o delicata gradina japoneza si multe alte facilitati.

Majoritatea camerelor au balcon si o priveliste superba catre gradina japoneza si piscina. Printre dotari se numara aer conditionat, linie telefonica, internet, TV color cu programe prin satelit, sala de baie complet echipata, uscator de par, mini bar, room-service, detector de fum. 

Vezi aici mai multe detalii despre Hotel Reghina Blue din Timisoara


Diana Petrut

Etichete: biserici Timisoara Catedrala Timisoara Domul Romano-Catolic Timisoara

"Timisoara, cu sfintenie" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Timisoara, cu sfintenie COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania