Placinta saseasca
Grisul va deveni diafan pentru placinta traditional saseasca daca este fiert la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca se va adauga grisul in ploaie, amestecandu-se energic pentru a nu se forma cocol ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Tarta de praz cu cascaval afumat
Reteta adaugata de catre
mariaisac in data de
2012-06-27
2 voturi
din Descriere Tarta de praz cu cascaval afumat
Tarta de praz cu cascaval, la cuptor.
Ingrediente
- 500 g;
- 300 g de cascaval afumat;
- 40 g de drojdie;
- 2 cepe;
- 2 fire de praz;
- 2 lingurite de zahar;
- 2 lingurite de ulei;
- boia;
- sare si piper.
Mod de Preparare Tarta de praz cu cascaval afumat
- drojdia se amesteca cu 100 ml de apa calda, zaharul si 1 lingura de faina, apoi maiaua obtinuta se toarna peste faina, se adauga 200 ml de apa calduta si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste;
- o parte din acesta se opreste pentru decorat, iar din restul se intinde o foaie, care se aseaza in tava unsa cu ulei; marginile care cad peste tava se taie si se lasa deoparte pana se pregateste umplutura;
- prazul se taie bucati, ceapa solzisori, iar cascavalul felii;
- prazul si ceapa se calesc in ulei incins, se adauga feliile de cascaval si se mai lasa pe foc cateva minute;
- dupa ce se ia de pe foc, se potriveste de sare, piper si boia, apoi umplutura se intinde peste aluat;
- se decoreaza tarta cu 3 fasii de aluat si se da la cuptor pentru 25 de minute.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.