Articole recente
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Top Obiective
Sarmale de Maramures
Sarmale in foi de varza murata, cu ciolan de porc afumat. ...
Bilete de Avion
1 vot
din
Statiunea Comandau - recorduri gastronomice, de temperatura si de distractie
Cu un peisaj ca desprins din cartile postale, in care timpul pare-se ca sta pe loc, statiunea Comandau incanta mii de turisti romani, dar mai ales straini. Gasim localitatea in depresiunea cu acelasi nume, din Muntii Bretcului, pe valea Raului Basca Mare, la 22 de km de Covasna. Pe langa mirajul locului, atmosfera de poveste este intretinuta de evenimente si actiuni distractive, care fac turistul sa revina mereu cu aceeasi placere.
Ceea ce individualizeaza regiunea Comandaului, printre altele, sunt temperaturile extrem de scazute pe timpul iernii si caderile abundente de zapada, aspect pe care localnicii au stiut sa il exploateze in favoarea lor, amenajand o frumoasa partie de schi. Cu temperaturi de pana la -41 de grade si zapada de 3 m, sporturile de iarna se pot desfasura pe o perioada mult mai indelungata din an, intr-un cadru perfect natural.
Statiunea mai este renumita si pentru deliciosa tocanita de ciuperci, care se face in cantitati uriase, cu ocazia sarbatorii zilelor comunei, ca si pentru alte recorduri gastronomice, precum papricasul preparat din 400 kg de ciuperci sau spuma de oua cu afine si 200 kg de galbiori.
Ospitalitatea, ingeniozitatea si dispozitia mereu antrenanta a localnicilor, determina un sejur de neuitat. Lucru care nu este deloc dificil, fiindca nu usor poti uita focul de tabara facut din 15 carute de lemne, omul de zapada de 10 metri, cea mai mare tocanita, plimbarea cu mocanita, cel mai bun sirop de afine etc.
Larisa Bracea
Ceea ce individualizeaza regiunea Comandaului, printre altele, sunt temperaturile extrem de scazute pe timpul iernii si caderile abundente de zapada, aspect pe care localnicii au stiut sa il exploateze in favoarea lor, amenajand o frumoasa partie de schi. Cu temperaturi de pana la -41 de grade si zapada de 3 m, sporturile de iarna se pot desfasura pe o perioada mult mai indelungata din an, intr-un cadru perfect natural.
Statiunea mai este renumita si pentru deliciosa tocanita de ciuperci, care se face in cantitati uriase, cu ocazia sarbatorii zilelor comunei, ca si pentru alte recorduri gastronomice, precum papricasul preparat din 400 kg de ciuperci sau spuma de oua cu afine si 200 kg de galbiori.
Ospitalitatea, ingeniozitatea si dispozitia mereu antrenanta a localnicilor, determina un sejur de neuitat. Lucru care nu este deloc dificil, fiindca nu usor poti uita focul de tabara facut din 15 carute de lemne, omul de zapada de 10 metri, cea mai mare tocanita, plimbarea cu mocanita, cel mai bun sirop de afine etc.
Larisa Bracea
"Statiunea Comandau - recorduri gastronomice, de temperatura si de distractie" citeste si:
-
Insula Sacalin, un colt din harta raiului
16 Iunie 2016 -
O noua atractie ecoturistica in Tara Dornelor: Centrul de vizitare al Parcului National Calimani
06 Iunie 2016 -
Delta Dunarii, Mamaia si Baile Felix au fost zonele cele mai cautate de turisti in sezonul 2016
07 Octombrie 2016 -
Turistii pe Clisura Dunarii pot face croaziere cu catamaranul
24 Iunie 2016 -
Pentru amatorii de senzatii tari: Canyoning in Cheile Cetii
12 Mai 2017 -
Orasul Sarii isi recastiga gloria de altadata: investitie de 8,4 milioane de euro in statiunea balneo-climaterica Ocna Mures
23 Feb 2017 -
Incursiune in Lumea Apelor
15 Iunie 2017
Fii primul care comenteaza asta.