Articole recente

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Top Obiective

Nectar de visine
Dulce-acrisor si racoritor, nectarul de visine face deliciul celor mici si celor mari. ...
Bilete de Avion
Sibiu, primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana
Dupa ce, in 2007, municipiul Sibiu a fost Capitala Culturala Europeana, iata ca in 2019 judetul cu acelasi nume marcheaza o alta premiera: primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana. De fapt, succesul inregistrat in 2007 a contat foarte mult in luarea acestei decizii de catre un juriu international special desemnat, pe langa faptul ca aici se poate manca bine, sanatos si variat. "Nu putem sa ne oprim la nivelul Capitalei Culturale Europene, care a fost un succes imens, dar cred ca trebuie sa ne dorim mai mult. Este un pas inainte. In primul rand va duce la o dezvoltare economica a regiunii, ma refer in primul rand la incurajarea micilor producatori. (...) Eu zic ca va fi un succes", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, citat de Agerpres.
Autoritatile din Sibiu promit ca statutul de Regiune Gastronomica Europeana va aduce mai multi turisti si va dezvolta economia locala. Daca in 2007-2008, municipiul Sibiu a cunoscut o explozie a turismului, inregistrand cifra record de aproape un milion de turisti intr-un an, acum miza este ca turistii sa vina sa vada tot judetul, iar produsele traditionale de aici sa ajunga in restul Europei. "Este o oportunitate pe care merita sa o exploatam. (...) Pe langa faptul ca Sibiul, ca si oras, ca si judet, are multe locuri frumoase de vazut - istorie, cultura, vine in plus si aduce gustul deosebit al produselor traditionale romanesti, gust care va trece dincolo de granitele tarii noastre si va ajunge in toata lumea", a spus si Daniela Cimpean, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.
Sibiu Regiune Gastronomica Europeana inseamna pentru gurmanzi ca aici se va manca si mai bine - Sibiul este deja cunoscut si extrem de apreciat pentru produsele autohtone de calitate, precum cocolosul traditional, tocanita, tochitura, branza telemea, salamurile si muschiuletii afumati, dar si mai sanatos in urmatorii ani, pentru ca acestea vor fi ecologice, proaspete, provenind direct din gospodariile localnicilor, fara a tece prin procedee de prelucrare industriala. In vederea pregatirii Regiunii Gastronomice Sibiu urmeaza sa fie investiti 8 milioane de euro din bugetul public.
Sursa fotografie: www.oradesibiu.ro
Autoritatile din Sibiu promit ca statutul de Regiune Gastronomica Europeana va aduce mai multi turisti si va dezvolta economia locala. Daca in 2007-2008, municipiul Sibiu a cunoscut o explozie a turismului, inregistrand cifra record de aproape un milion de turisti intr-un an, acum miza este ca turistii sa vina sa vada tot judetul, iar produsele traditionale de aici sa ajunga in restul Europei. "Este o oportunitate pe care merita sa o exploatam. (...) Pe langa faptul ca Sibiul, ca si oras, ca si judet, are multe locuri frumoase de vazut - istorie, cultura, vine in plus si aduce gustul deosebit al produselor traditionale romanesti, gust care va trece dincolo de granitele tarii noastre si va ajunge in toata lumea", a spus si Daniela Cimpean, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.
Sibiu Regiune Gastronomica Europeana inseamna pentru gurmanzi ca aici se va manca si mai bine - Sibiul este deja cunoscut si extrem de apreciat pentru produsele autohtone de calitate, precum cocolosul traditional, tocanita, tochitura, branza telemea, salamurile si muschiuletii afumati, dar si mai sanatos in urmatorii ani, pentru ca acestea vor fi ecologice, proaspete, provenind direct din gospodariile localnicilor, fara a tece prin procedee de prelucrare industriala. In vederea pregatirii Regiunii Gastronomice Sibiu urmeaza sa fie investiti 8 milioane de euro din bugetul public.
Sursa fotografie: www.oradesibiu.ro
"Sibiu, primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana" citeste si:
-
La Sfantu Gheorghe, luna mai debuteaza cu Festivalul kurtoskolacs-ului
28 Aprilie 2016 -
OZN pictat pe peretii unui monument de secol XIII din Cetatea Medievala a Sighisoarei
17 Mai 2016 -
Descoperire arheologica unica in Romania: un templu urias vechi de 7.000 de ani, gasit pe malul Prutului
11 Iulie 2016 -
Zimbrii de la Neagra pot fi urmariti dintr-un observator modern, cu trei niveluri
21 Iulie 2016 -
Mai multe zile libere in 2017, mai multe ocazii de a calatori
20 Decembrie 2016 -
Conacele, apele minerale, baile traditionale si muzeele etnografice din Covasna, prezentate in cadrul Zilelor turismului
26 August 2016 -
Povestea Iepurasului
14 Aprilie 2017
Fii primul care comenteaza asta.