Bors de ciuperci
O ciorba savuroasa, spre desfatarea celui care o mananca. Intalnita in zona Moldovei, este una dintre cele mai reusite fierturi romanesti. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Sarmalute cu creier in foi de salata verde
Reteta adaugata de catre
evelyne in data de
2016-06-30
1 vot
din Descriere Sarmalute cu creier in foi de salata verde
Sarmata cu creier de vita cu orez in foi de salata verde cu afumatura.
Ingrediente
- 500 g de creier de vita;
- 150 g de costita afumata;
- 100 ml de ulei;
- 400 g de orez;
- 4 salate fragede;
- 50 ml de otet;
- 1 legatura de marar;
- 1 legatura de patrunjel;
- sare si piper.
Mod de Preparare Sarmalute cu creier in foi de salata verde
- salatele se curata, se desfac in foi, care se spala una cate una sub un jet de apa rece, apoi se oparesc in apa clocotita cu sare si otet; se scot si se scurg;
- orezul se alege, se spala si se fierbe pe jumatate, apoi se scurge;
- creierul se curata, se spala si se fierbe, apoi se toaca;
- verdeata se spala si se toaca marunt;
- se amesteca orezul cu creierul, verdeata, o lingura de ulei, sare si piper, se omogenizeaza si se umplu foile de salata;
- se tapeteaza o cratita cu foi de salata, taiate in fasii, si cu feliute de costita, apoi se aranjeaza sarmalele si se toarna zeama in care a fiert creierul; se pune capacul si se fierbe, la foc moale, o jumatate de ora.
Mod de servire
Se servesc cu smantana.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.