Ardei umpluti cu ciuperci
Ciupercute in ardei, mananci mult si tot mai vrei. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Salata de ciuperci
Salata de ciuperci specific dobrogeana se poate asorta si cu o maioneza clasica sau poate fi amestecata cu marar tocat, o lingura de smantana, piper, zeama de lamaie, cativa catei de usturoi pisati.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci, carnoase (pastraviori de fag, manatarci, ciuperci albe de cultura);
- piper, sare, dupa gust;
- 1 pahar cu vin;
- 1 lingura otet;
- 1 varf cutit cimbru uscat.
Mod de Preparare Salata de ciuperci
- se iau ciupercile, se rupe piciorusul, se curata bine in mai multe ape;
- se pun la fiert intr-o zeama obtinuta din amestecul unui litru de apa cu piper, sare, vin, otet si cimbru;
- dupa un sfet de ora de clocot, ciupercile se scurg si se lasa sa se raceasca;
- se pregateste sosul: 1 lingura untdelemn, 3 catei usturoi, 1 lingura otet (dupa gust), putina zeama de la ciuperci, verdeata (marar, patrunjel);
- verdeata se toaca;
- se adauga sosul peste ciuperci.
Mod de servire
Se serveste cu un pahar de vin alb sec.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.