7,297 oferte
3,178 obiective

Retete culinare traditionale

  •  
Cautare retete!

Retete culinare din categoria



Ciorba de potroace

Reteta traditionala din regiunea Muntenia
10.0/10 din 7 voturi
Ciorba de potroace Ciorba de potroace este una dintre cele mai bune ciorbe traditionala Munteniei, maruntaiele de pasare, preferabil pasare de curte, in combinatie cu zeama de varza acra dau ciorbei o savoare de neuitat.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-03-10

Sos romanesc

Reteta traditionala din regiunea Muntenia
9.0/10 din 1 vot
Sos romanesc Prepararea acestui sos in mod traditional necesita grasime pentru a rumeni faina si ceapa. Daca se formeaza cocoloase, se va trece sosul prin strecuratoare direct peste felul de mancare pregatit.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-27

Supa de rosii cu galuste de gris

Reteta traditionala din regiunea Banat
9.0/10 din 7 voturi
Supa de rosii cu galuste de gris Supa de rosii este una dintre mancarurile cele mai hranitoare si usor de preparat in fiecare sezon. Pentru obtinerea unor galuste pufoase, focul trebuie sa fie foarte mic, iar compozitia pregatita in momentul cand vor fi lasate in apa altfel grisul s...
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-27

Castraveti cu smantana

Reteta traditionala din regiunea Muntenia
8.3/10 din 6 voturi
Castraveti cu smantana Castravetii cu smantana se servesc fierbinti. Desi este o delicatesa munteneasca pregatita doar cu legume, gustul bogat aromatizat va fi dat de condimente si verdeturi.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-27

Tochitura moldoveneasca

Reteta traditionala din regiunea Moldova
9.4/10 din 5 voturi
Tochitura moldoveneasca Tochitura moldoveneasca, un preparat traditional pentru zona Moldovei, va avea un gust de neuitat daca se va folosi un ceaun de tuci si va fi servit cu branza de oi framantata sau cas.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-27

Placinta bucuresteana cu mere

Reteta traditionala din regiunea Muntenia
9.3/10 din 7 voturi
Placinta bucuresteana cu mere Placinta bucuresteana cu mere este un desert fin, nu foarte dulce. Succesul retetei depinde de aluat, care nu trebuie framantat prea mult pentru a nu deveni elastic, altfel nu va creste la copt.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-27

Ciuperci marinate

Reteta traditionala din regiunea Bucovina
9.0/10 din 4 voturi
Ciuperci marinate Ciupercile marinate sunt un preparat delicios pentru sezonul rece, fiind preferate ciupercile tinere, proaspete, cu o colorare usor inchisa.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-27

Salata de ciuperci

Reteta traditionala din regiunea Dobrogea
9.4/10 din 5 voturi
Salata de ciuperci Salata de ciuperci specific dobrogeana se poate asorta si cu o maioneza clasica sau poate fi amestecata cu marar tocat, o lingura de smantana, piper, zeama de lamaie, cativa catei de usturoi pisati.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-26

Sos oltenesc de iaurt

Reteta traditionala din regiunea Oltenia
6.7/10 din 3 voturi
Sos oltenesc de iaurt Sosul oltenesc are un gust delicios si o savoare specifica data de praz, fiind un excelent insotitor pentru o mancare cu rasol, legume fierte sau chiar peste.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-26

Boti (galuste taranesti din branza de vaci)

Reteta traditionala din regiunea Ardeal
10.0/10 din 2 voturi
Boti (galuste taranesti din branza de vaci) Boti sau galustele din branza de vaci este o reteta reprezentativa pentru bucataria traditionala din zona Ardealului, fiind moi si placute la gust daca se gatesc cu branza proaspata.
Reteta adaugata de catre utilizatorul skytrip in data de 2011-02-25

Spanac de Sighisoara

Reteta traditionala din regiunea Ardeal
6.6/10 din 5 voturi
Spanac de Sighisoara O savuroasa mancare cu spanac va fi o reusita culinara daca se aleg frunze de spanac tanar, fraged, fiind considerat foarte valoros nutritiv si cel mai gustos.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-25

Placinta saseasca

Reteta traditionala din regiunea Ardeal
10.0/10 din 3 voturi
Placinta saseasca Grisul va deveni diafan pentru placinta traditional saseasca daca este fiert la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca se va adauga grisul in ploaie, amestecandu-se energic pentru a nu se forma cocoloase.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-25

Cartofi muntenesti

Reteta traditionala din regiunea Muntenia
8.0/10 din 5 voturi
Cartofi muntenesti Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
Reteta adaugata de catre utilizatorul noana in data de 2011-02-25

Pui ca la Arad

Reteta traditionala din regiunea Banat
8.3/10 din 10 voturi
Pui ca la Arad Puiul umplut pregatit ca in zona Aradului este o mancare delicioasa, cu o savoare aparte, mai ales daca puiul va fi ales din ferma proprie.
Reteta adaugata de catre utilizatorul skytrip in data de 2011-02-24

Salata de rosii moldoveneasca

Reteta traditionala din regiunea Moldova
7.2/10 din 10 voturi
Salata de rosii moldoveneasca Pentru a beneficia din plin de o salata de rosii moldoveneasca, autentic calitativa, trebuie alese rosiile de gradina, care au o culoare intensa, usor inchisa. Salata de rosii se va consuma imediat dupa preparare pentru ca ulterior isi pierde din pro...
Reteta adaugata de catre utilizatorul skytrip in data de 2011-02-24
721-735 din 749
Pagini:  |<< 46 47 48 49 50 >>|
Cazare Romania