Iahnie de fasole cu carne afumata
Iahnia de fasole a devenit un preparat emblema al gastronomiei romanesti. Fiarta la foc mic pentru un timp indelungat isi pastreaza valorile nutritive, sursa de fibre si vitaminele, totul pentru un gu ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Prajitura radauteana
Prajitura cu doua tipuri de foi, crema de gris si glazura de cacao.
Ingrediente
- 600-620 g de faina;
- 5 oua;
- 600 ml de lapte;
- 525-560 g de zahar;
- 450 g de unt;
- 4 linguri de cacao;
- 1 lingura de amoniac;
- 1/2 plic praf de copt;
- 4 linguri de gris;
- coaja si zeama de lamaie;
- 5 linguri de zahar pudra.
Mod de Preparare Prajitura radauteana
- se bate un ou cu zaharul pudra, apoi se adauga 1 lingura de cacao, 125 g de unt, amoniacul stins cu 100 ml de lapte si se bate; se pun apoi 500 g de faina si se fac 2 foi care se coc pe dosul tavii;
- separat, se bat 4 albusuri de ou, adaugandu-se, treptat, 4 linguri de zahar, batandu-se in continuare, pana se intareste bine; se adauga galbenusurile si 4 linguri de faina, amestecata in prealabil cu praful de copt; compozitia rezultata se coace in tava;
- se pun la fiert 500 ml de lapte, peste care se toarna grisul, fierbandu-se pana se ingroasa; 250 g de unt se freaca cu 200 g de zahar, se adauga coaja si zeama de lamaie, apoi grisul, si se amesteca, pana rezulta o crema;
- se pregateste o glazura: se fierb 3 linguri de apa cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de cacao, se adauga 100 g de unt si se amesteca repede, pentru a se omogeniza compozitia cat e calda;
- foile coapte se insiropeaza si se asambleaza: o foaie maro, crema, o foaie galbena, crema, foaie maro si glazura.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.