Ghiudem
Specific dobrogean, ghiudemul se prepara din carne de vita si de mistret, cu slanina si condimente. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Prajitura glazurata
Prajitura glazurata, cu capsune.
Ingrediente
- 5 linguri de faina;
- 6 oua;
- 6 linguri de zahar;
- 2 linguri de nuci macinate;
- 1 lingura de unt;
- 1 lamaie;
- 300 g de serbet alb;
- 200 g de capsune.
Mod de Preparare Prajitura glazurata
- galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, iar albusurile se bat spuma tare;
- in crema de galbenusuri se incorporeaza treptat 4 linguri de faina cernute, nucile si spuma de albusuri, amestecand usor, pe verticala;
- se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna in ea compozitia si se coace blatul 35 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mediu;
- fructele se spala, se curata de frunzulite si se taie in felioare, cu exceptia a 4-5, care se zdrobesc;
- se topeste la bain-marie serbetul, fara a-l scoate din borcan, apoi se amesteca cu fructele zdrobite si se intinde glazura pe blatul rece; se decoreaza cu felioare de capsune.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.