Inima de porc umpluta
Inima de porc umpluta cu amestec de carne, ficat, ceapa, patrunjel verde si ou. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Prajitura cu mere si bezea
Prajitura de mere cu scortisoara si bezea.
Ingrediente
- 1 kg de mere;
- 6 oua;
- 500 g de zahar tos;
- 300 g de faina;
- 6 linguri de ulei;
- 1/2 lingurita de amoniac sau bicarbonat;
- 1 plic de zahar vanilat;
- 1 lingurita de otet;
- scortisoara.
Mod de Preparare Prajitura cu mere si bezea
- galbenusurile se freaca cu 200 g de zahar, apoi se adauga, amestecand mereu, 8 linguri de apa rece, 6 linguri de ulei, 1/2 lingurita de amoniac sau bicarbonat, stins cu otet sau zeama de lamaie, si faina, cat sa se formeze o compozitie ca de chec;
- aceasta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se da la cuptor, la foc iute, si se coace pe jumatate;
- albusurile se bat cu 300 g de zahar tos si cu zaharul vanilat, pana se obtine o bezea;
- merele se curata de coaja si de samburi, se dau pe razatoarea mare si se calesc fara zahar, doar cu putina scortisoara;
- cand se rumeneste blatul pe margine, se scoate tava de la cuptor, se intind merele uniform, apoi se pune bezeaua si se da prajitura la cuptor, la foc mic; se coace atat cat sa se rumeneasca putin bezeaua, dar sa nu se intareasca;
- dupe ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi sa taie; se poate decora cu felii de mere.
Mod de servire
Se serveste rece.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.