Tocmagi de orez prajiti
Sa ferbi 40 dramuri orez in lapte, dar sa fie gros; il pui pe o farfurie si il intinzi ca sa se racoreasca; apoi tai tocmagi de un deget de lungi si de jumatate de grosi; ii tavalesti in ou; ii presar ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Placintele din cartofi noi
Placintele cu aluat de cartofi, umplute cu legume si presarate cu cascaval ras.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi noi;
- 250 g de faina;
- 2 morcovi;
- 1 ardei;
- 1/2 telina;
- 2 rosii;
- 2 fire de ceapa verde;
- 3 oua;
- 100 g de cascaval;
- 100 g de smantana;
- 2-3 frunze de telina;
- 50 g de unt;
- ulei;
- sare si piper.
Mod de Preparare Placintele din cartofi noi
- cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare, apoi se trec prin masina de tocat si se amesteca cu faina, un ou, sare si piper dupa gust; aluatul obtinut se pune deoparte;
- dupa ce se curata, morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, iar ardeiul, ceapa si rosiile se taie marunt; radacinoasele se calesc cu ardeiul si ceapa, iar dupa ce s-au inmuiat, se adauga si rosiile, lasand totul pe foc inca 6-7 minute;
- se amesteca dupa aceea cu smantana, 1 ou, sare si piper dupa gust;
- aluatul cu cartofi se imparte in 3-4 bucati, din care se intind foi de 6-7 mm grosime, ce se ung cu ulei;
- pe fiecare foaie se pun 2-3 linguri din compozitia de legume, se presara frunze de telina tocata si se ruleaza;
- fiecare rulou se taie in 2-3 bucati, dupa care se aseaza placintelele formate intr-o tava unsa cu unt, se dau deasupra cu ou batut, se presara cu cascaval si se coc la foc potrivit timp de 40-45 de minute.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.