
Ciorba de potroace
Ciorba de potroace este una dintre cele mai bune ciorbe traditionala Munteniei, maruntaiele de pasare, preferabil pasare de curte, in combinatie cu zeama de varza acra dau ciorbei o savoare de neuitat ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Placinta dobrogeana cu dovleac
Placinta din dovleac copt inmiresmat cu vanilie si scortisoara.
Ingrediente
- 1 kg de faina;
- 5 kg de dovleac;
- 450 g de zahar tos;
- 100 g de zahat pudra;
- 300 g de untura;
- 100 g de unt;
- 200 ml de ulei;
- 2 oua;
- 10 g de scortisoara;
- 5 g de vanilie pudra;
- 40 g de sare.
Mod de Preparare Placinta dobrogeana cu dovleac
- din faina cu apa si un ou se face o coca;
- dovleacul se razuie si se pune intr-o tava la copt;
- dupa coacere, se amesteca cu zaharul tos, vanilia si scortisoara si se lasa sa se raceasca;
- coca se imparte ijn 16 parti egale si din fiecare se intinde cate o foaie;
- foile se ung cu unt si untura, apoi se presara cu dovleacul copt condimentat si se impaturesc in patru;
- bucatile de placinta se ung cu galbenus de ou, se pun intr-o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor pentru 1 jumatate de ora;
- cand sunt gata, se presara cu zahar pudra.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.