Budinca de vin
15 dramuri unt pui intr-o tigaie sa se infierbinte si pui de la patru franzele posmag intr-insul ca sa se umfle; apoi pui 100 dramuri vin alb sa fearba amestecandu-l, si apoi il lasa sa se racoreasca; ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Placinta cu ceapa
E atat de buna incat e greu sa nu-ti doresti o bucata.
Ingrediente
- Aluat: 500 g de faina; apa calda cat primeste faina; sare; 1 pahar de untdelemn-plus 4 linguri pentru stropit si uns;
- Umplutura: 2-3 cepe; 200 g de ciuperci; sare si piper; 200 g de ficatei de pui; 1 legatura de marar.
Mod de Preparare Placinta cu ceapa
- Aluatul: in movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea; se freamata bine si se bate cu maiul timp de 10 minute; se intind 3-4 foi pe o planseta presata cu faina, presarandu-se si ele cu faina, la randul lor;
- Umplutura: se caleste ceapa, taiata pestisori; cand s-a inmuiat se adauga ciupercile sau ficatul, sau ambele, dar in cantitati mai mici; se toaca mararul; se sareaza si se pipereaza si se amesteca cu marar;
- se unge o tava cu ulei;
- se asterne o foaie de aluat apoi umplutura, iar foaia, iar umplutura, pana la ultimul strat care va fi de aluat si se va unge bine cu ulei;
- se pune la cuptor incins, la foc mic, timp de 15-20 de minute.
Mod de servire
Se serveste calda.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.