Chiftelute de peste
Facute de obicei din fileuri de peste cu oase fine, reprezinta un delicios aperitiv specific Dobrogei. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Plachie de peste ca la Comana
Plachia din zona Comana este o mancare aparte din peste care se pregateste mai cu seama cu ocazia sarbatorilor pascale, fiind usoara pentru digestie. Dupa o veche practica culinara a zonei, pestele trebuie sa fie sarat si uscat, stropit cu multa zeama de lamaie.
Ingrediente
- 1 peste (crap) de aproximativ 3,5 kg;
- 1,5 kg de ceapa alba;
- 1 morcov mare sau 3 mai mici;
- o capatana de telina potrivita;
- 400 ml de ulei (preferabil de masline);
- 200 ml de vin rosu;
- sare, piper, 2-3 foi de dafin;
- 3 - 4 linguri de bulion sau pasta de ardei facuta in casa (ardei capia si rosii);
- o lamaie;
- 2 legaturi de marar.
Mod de Preparare Plachie de peste ca la Comana
- se taie ceapa dar nu foarte mica si se pune la sotat in jumatate din cantitatea de ulei, alaturi de morcov si telina (date pe razatoarea mare), frunzele de dafin, cana de vin si sucul de lamaie; dupa 10-15 minute se adauga bulionul si se mai lasa 5 minute;
- se curata pestele, se da cu sare, piper si i se indeasa in burta mararul bine spalat in apa rece; pe laterale se taie cateva "buzunare" in care se introduc felii de lamaie;
- cand amestecul este gata, se pune pestele intr-o tava de inox (sau termorezistenta) unsa bine cu ulei, se inveleste cu ceapa sotata, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor timp de 30-45 minute.
Mod de servire
Se serveste cu vin alb.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.