7,297 oferte
3,178 obiective

Zalatina de toporasi

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-04-13
10.0/10 din 2 voturi


 

Descriere Zalatina de toporasi

Sa iei 60 dramuri toporasi, numai frunzele de la floare, si le oparesti c-o litra de apa clocotita si o lasi pana se limpezeste; apoi torni apa aceea peste 40 dramuri zahar, pui si zama de la doua alamai si o lasi putin sa fearba; apoi pui inuntru trei dramuri clei topit de moron, o lasi sa se racoreasca si o strecori pintr-o panza de calup.

* zalatina - gelatina;
* dram - unitate de masura pentru greutati, egala (in Moldova) cu aproximativ 3 grame; bucatica, farama;
* clei (sau clei de moron) - materie vascoasa asemanatoare gelatinei, solubila in apa, obtinuta din membrane si oase de peste (in special morun);
* calup - tipar; forma in care de regula se coc placintele.

Ingrediente

Mod de Preparare Zalatina de toporasi


+ adauga comentariu pentru Zalatina de toporasi COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania