Ciorba de miel
Ciorba de miel cu zarzavat, orez, verdeata si bors, dreasa cu smantana si ou. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Vinete ca la Cernavoda
Un antreu gustos tipic dobrogean, combinatie reusita de legume proaspete si mirodenii.
Ingrediente
- 1 kg de vinete;
- 300 g de rosii;
- 100 g de ardei grasi;
- 60 g de usturoi;
- 300 ml de ulei;
- 7 g de piper boabe;
- 5 g de piper macinat;
- 4 g de ienibahar macinat;
- 30 ml de otet;
- 150 g de faina;
- 40 g de marar;
- 60 g de patrunjel;
- 2 g de foi de dafin;
- 50 g de sare.
Mod de Preparare Vinete ca la Cernavoda
- vinetele se spala, se indeparteaza coditele si se taie felii, pe lung; se presara cu sare si se lasa cca. 30 de minute, dupa care se oparesc cu apa clocotita; apa se arunca, iar vinetele se lasa la scurs;
- fiecare felie se stoarce usor, se da prin faina si se rumeneste in ulei bine incins;
- bucatile de vinete rumenite se pun intr-o tava de Jena, in straturi;
- rosiile se decojesc, se curata de samburi si se taie marunt, impreuna cu ardeii, iar usturoiul se piseaza; se pun la calit in uleiul ramas de la vinete, adaugandu-se si mirodeniile, otetul si sarea;
- sosul astfel obtinut se toarna peste vinete;
- mararul si patrunjelul se toaca marunt si se presara deasupra (jumatate din cantitatea de patrunjel tocat se pastreaza);
- se da la cuptor pentru 15 minute;
- cand e gata, se presara si restul de patrunjel tocat.
Mod de servire
Se serveste rece, cu un pahar de tuica.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.