Chiftelute de peste
Facute de obicei din fileuri de peste cu oase fine, reprezinta un delicios aperitiv specific Dobrogei. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Ciorba de miel
Ciorba de miel cu zarzavat, orez, verdeata si bors, dreasa cu smantana si ou.
Ingrediente
- 1 cap de miel, gat, coada, bucati de carne si os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie);
- 2-3 morcovi;
- 1-2 pastarnac;
- 1 telina mica;
- 2 cepe sau 3 legaturi de ceapa verde;
- 100 g de orez;
- 2 oua;
- 200 ml de smantana;
- 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon);
- 2 legaturi de verzituri (stevie, loboda, macris, leurda);
- 1 l de bors (eventual 100 ml de otet);
- 20 de boabe de piper;
- sare.
Mod de Preparare Ciorba de miel
- se pregateste capul de miel: se taie partea din fata, se scot globii ochilor, se spala narile cu apa si se curata cu varful cutitului;
- gatul si restul carnii se taie in bucati potrivite;
- morcovul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt si se pun la fiert in 3 l de apa rece, impreuna cu carnea, piperul si o lingurita de sare; se spumuieste;
- dupa ce a fiert o ora la foc mic, se adauga orezul si verzitura tocata;
- borsul se da intr-un clocot, apoi, dupa 20 de minute, se adauga la ciorba (cam jumatate de litru, iar daca va place mai acra, 1 l) si se mai lasa cateva clocote;
- se ia cioba de pe foc si se drege cu smantana batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, apoi se sareaza;
- se presara verdeata tocata (leustean si tarhon).
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.